LOADING

Type to search

Dior a apelat la manufacturile din Glass Vallée pentru recipientul de la Joy (video)

Ambalaj Stiri Tehnic

Dior a apelat la manufacturile din Glass Vallée pentru recipientul de la Joy (video)

Romulus Cristea septembrie 27, 2018
Share

Pentru realizarea flaconului de parfum Joy, compania franceză de bunuri de lux, Christian Dior, a folosit expertiza sticlarilor de la  Verescence și Pochet du Courval.

Dior tocmai a lansat noul parfum feminin denumit Joy. Pentru recipientul de sticlă, reprezentanții mărcii au ales o formă cilindrică cu „umerii” drepți. Sticla extra albă a fost inscripționată prin gravare cu siglele „Joy” și „Dior”.

Fabricarea flaconului este realizată prin colaborarea a două prestigioase  grupuri manufacturiere (Verescence și Pochet du Courval) din centrul Glass Vallée, polul mondial al producătorilor de sticlărie pentru industria de lux (în acest centru manufacturier, situat la granița regiunilor franceze Normandia și  Hauts-de-France se fabrică mai mult de 70% din cantitatea totală de recipiente din sticlă pentru industria de lux a parfumurilor și industria farmaceutică). Fabricarea flacoanelor a implicat aplicarea unor tehnologii deosebite, „sticlarii trebuind să accentueze, prin proceduri specifice prelucrării sticlei, irizații care să întărească strălucirea roz a parfumului”, după cum notează publicația specializată Emballages Magazine. Gravurile de pe sticlă au fost ștanțate la cald cu o peliculă argintie pentru a le evidenția și mai mult.

O altă companie cunoscută, G. Pivaudran, a contribuit de asemenea la fabricarea flaconului. G. Pivaudran fabrică  banda magnetică disimulată sub capacul sticlei de parfum. Ea este realizată din aluminiu și integrează un magnet. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *