LOADING

Type to search

Duracell: Ambalaje cu protecție dublă la deschiderea accidentală

Ambalaj Stiri Tehnic

Duracell: Ambalaje cu protecție dublă la deschiderea accidentală

Romulus Cristea septembrie 13, 2018
Share

Liderul mondial în fabricarea pilelor miniaturale a lansat pe piață un ambalaj de tip blister, dublu securizat, care împiedică deschiderea accidentală de către copii.

De ce este nevoie de un astfel de ambalaj? Acest tip de acumulatori plați sunt din ce în ce mai răspândiți (fiind încorporați jucăriilor, în telecomenzi, ceasuri etc.). Anual, spitalele din întreaga lume înregistrează mii de spitalizări, în special copii, care înghit accidental aceste mici baterii. În contact cu mucoasa esofagiană sau cu mucoasa stomacală, acumulatorii produc inflamații grave, perforații ale organelor și uneori decesul.
Pentru a limita aceste riscuri, compania Duracell a găsit o soluție relativ simplă, dar extrem de eficace. Blisterul din polietilenă tereftalată (PET) care acoperă acumulatorii, a fost dublat. Practic, peste fiecare mini-acumulator carcasa de plastic este dublă. Pentru a putea desface o baterie, utilizatorul are nevoie de o foarfecă. La testările dinaintea lansării pe piață, au participat 157 de copii din SUA (cu vârste între un an și patru ani), niciunul dintre ei nereușind să deschidă noul ambalaj, potrivit publicației specializate Emballages Magazine. În cazul în care un copil ar reuși să deschidă întâmplător una din carcasele de plastic, a doua carcasă PET împiedică desfacerea bateriei.
Noul ambalaj de la Duracell este inscripționat cu atenționarea că desfacerea ambalajului se face utilizând foarfeca și cu mesajul că acesta este securizat împotriva deschiderii accidentale de către copii.
Sectorul industrial de fabricare al acumulatorilor de tip buton înregistrează anual o creștere de 12%.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *