LOADING

Type to search

EFI va avea un nou proprietar

Achizitie Business Stiri

EFI va avea un nou proprietar

Cristian Faur aprilie 17, 2019
Share

Electronics For Imaging (EFI) a anunţat că a bătut palma cu un mare investitor, pentru a fi preluat de către acesta. Siris Capital Group LLC., organizaţie de investiţii de capital, va fi grupul care va plăti circa 1,7 miliarde USD pentru cunoscutul inovator din print, graţie apetitului său pentru companii care trasează tendinţe în tehnologie.

În urma unui acord votat de consiliul director al EFI, o subsidiară Siris va cumpăra toate acţiunile disponibile ale companiei pentru un preţ de 37 USD fiecare. Totuşi, EFI mai are la dispoziţie încă 45 zile începând din 12 aprilie să accepte oferte mai bune, dacă acestea apar, deşi oferta făcută de Siris este cu 45 procente mai mare decât valoarea actuală a acţiunilor companiei disponibile pe piaţă.

În acelaşi timp, conform aceleiaşi înţelegeri, dacă apare o ofertă mai bună decât cea a Siris, aceştia au drept de preempţiune dacă oferă un preţ egal cu cel oferit de concurenţă. În aceste condiţii, există puţine îndoieli că acest contract nu se va duce la bun sfârşit, indiferent de preţul final.

Foto: efi.com

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *