LOADING

Type to search

Premieră mondială: Paiete fără plastic, biodegradabile, pentru ambalaje și tipar

Ambalaj Stiri Tehnic Trend

Premieră mondială: Paiete fără plastic, biodegradabile, pentru ambalaje și tipar

Romulus Cristea iunie 24, 2019
Share

Furnizorul britanic de paiete și pudre cosmetice Ronald Britton a lansat pe piață, în premieră, primele paiete biodegradabile și fără conținut de plastic.

Aceste tipuri de paiete fabricate din celuloză sunt destinate  industriei cosmeticelor, sectorului de hobby, dar în aceeași măsură sunt compatibile pentru utilizare pe piața tiparului și a acoperirilor/placărilor, potrivit jurnaliștilor de la portalul specializat Graphiline. Denumite „Cosmetic Bioglitter Pure”, paietele sunt deja disponibile la comercializare. Ele au fost proiectate „să se descompună într-un mediu cu apă dulce naturală”. Acest produs a fost certificat de către instituțiile din  Uniunea Europeană ca fiind fără conținut de microplastice, nu conține niciun fel de substanțe nocive și se degradează biologic în proporție de 90% în decurs de două luni, într-un mediu cu apă dulce (potrivit standardelor TUV).

Potrivit reprezentanților producătorului, în cadrul unei companii din Marea Britanie, la solicitarea unor clienți  au loc testări în curs pentru aplicații în domeniul ambalajelor, acest material putând fi tipărit prin metoda serigrafiei (screen-printing), sau a lăcuirii selective. 

Până în prezent, paietele se realizau doar din polietilenă tereftalată (PET) sau mică, iar pentru strălucirea de suprafață se utilizau depunerile de aluminiu. (Romulus Cristea)

 

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *