LOADING

Type to search

Asta-i culmea, cojile de semințe de floarea-soarelui au ajuns să ne dozeze cafeaua (video)

Ambalaj Stiri Trend Uncategorized

Asta-i culmea, cojile de semințe de floarea-soarelui au ajuns să ne dozeze cafeaua (video)

Romulus Cristea octombrie 31, 2018
Share

„Este vorba de o premieră mondială pe piața cafelei”, au anunțat reprezentanții grupului austriac de ambalaje plastice Alpla.

În urma unui parteneriat cu germanii de la Golden Compound (o filială a Sunflower Plastic Compound), austriecii de la Alpla au pus la punct fabricarea unei capsule de cafea 100% biodegradabilă. Premiera absolută constă în faptul că această capsulă poate fi transformată în compost, prin mijloace casnice, la domiciliu.

Noile doze-capsule sunt compatibile cu aparatele de cafea Nespresso și sunt fabricate dintr-un material pus la punct de Golden Compound, pe bază de materie organică, rezultată din prelucrarea semințelor de floarea-soarelui. Capsula propriu-zisă și filtrul nu conțin aluminiu și nici organisme modificate genetic. Ele sunt complet biodegradabile și se pot transforma în compost casnic, într-un interval de maximum șase luni, susțin inginerii de la Alpla. Primul utilizator al noilor capsule este producătorul austriac de cafea prăjită Amann Kaffee.
Compania Alpla este specializată îm producția de ambalaje din material plastic (sticle, flacoane, capace, preforme etc.).
Alpla deține 176 de uzine în 45 de țări și are 19.300 de angajați. Anul trecut, compania a realizat o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de euro.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *