LOADING

Type to search

Bioplastic pentru umplere la cald

Ambalaj Stiri Tehnic

Bioplastic pentru umplere la cald

Romulus Cristea septembrie 19, 2018
Share

Grupul sud-coreean SK Chemicals a pus la punct un nou tip de bioplastic, Ecozen HF, iar compania germană Velox a lansat un ambalaj realizat din acest material termostabil la umplere.

Avantajul special al recipientelor din bioplastic Ecozen HF constă în faptul că pot fi utilizate pentru umplere cu lichide calde. Noul ambalaj este transparent și termostabil și poate înlocui cu succes aluminiul, sticla și chiar polietilena tereftalată (PET-ul). Bioplasticul utilizat este derivat din porumb.
„Ecozen HF se prelucrează aidoma polietilenei tereftalate, prin injecție – întindere-suflare. El se poate utiliza pentru fabricarea de recipiente pentru umplerea la cald și presiune ridicată, cu lichide alimentare sau aerosoli și corespunde normativelor de igienă și siguranță alimentară. Ecozen HF va fi disponibil, în curând, în toate țările europene”, a declarat pentru publicația Emballages Magazine, François Minec, director general la Velox.
O altă caracteristică interesantă a noului bioplastic este că, în procesul de reciclare, resturile de PET și Ecozen HF pot fi amestecate. (R. Cristea)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *