LOADING

Type to search

Câți vizitatori au fost la cel mai mare târg de ambalaje din România

Analiză Business Featured Stiri

Câți vizitatori au fost la cel mai mare târg de ambalaje din România

Romulus Cristea decembrie 2, 2019
Share

Pack Show 2019, singura expoziție de packaging din România, care s-a desfășurat între 30 octombrie și 3 noiembrie la Complexul expozițional Romexpo din București, s-a bucurat de prezența a 60.000 de vizitatori români și străini

Soluții de ambalare pentru segmetul de agribusiness

Spre deosebire de edițiile anterioare, când expoziția intra doar în vizorul vizitatorilor de profil, Pack Show 2019 a fost vizitat și de potențiali clienți veniți din rândul producătorilor agricoli – ceea ce demonstrează interesul în creștere al micilor producători agricoli pentru zona de ambalaje și a soluțiilor de ambalare.
Pack Show 2019 s-a desfășurat în paralel cu alte trei expoziții de anvergura: Indagra, Indagra Food & Carnexpo și Expo Drink.
În cele 5 zile rezervate expoziției de packaging, pavilionul central a fost scena întâlnirilor de afaceri productive, a ofertelor de parteneriat și a discuțiilor axate pe informații tehnice și de calitate în domeniul producerii, imprimării, ambalării, etichetării și transportării ambalajelor.
Standurile cu roboți industriali și echipamente personalizate pentru automatizarea liniilor de producție, dar și zonele de prezentare a automatizărilor de ultimă generație, pentru industriile de farma și alimentară au constituit puncte de atracție atât pentru specialiști, cât și pentru vizitatori. Astfel, Eurodac a venit cu cei mai inovatori roboți industriali, adaptați fabricilor românești. Echipamentele performante și automatizările industriale sunt proiectate de specialiștii companiei conform cerințelor clienților, pentru creșterea productivității din industria alimentară, industria farmaceutică, a bunurilor de consum, a materialelor de constructii, cosmetică sau auto.

Inovații în ambalaje

Exquisite a prezentat la Pack Show 2019, în premieră absolută, cea mai nouă linie de îmbuteliere pentru lichide vâscoase.
Azoc Star, reprezentantul local al Smurfit Kappa, unul dintre giganții industriei de ambalaje la nivel mondial, a prezentat în cadrul expoziției pungi cu disconector și mașini de ambalare bag-in-box. Smurfit Kappa deține în România peste 90% din piața de ambalaje bag-in-box. Compania furnizează soluții de tip bag-in-box pentru producători de lichide alimentare (vin, lapte, ulei, apă, sucuri), ambalaje tip bag-in-box, pungi (tip EVOH, metalizate, pouch-up) și cutii pentru 3 litri, 5L, 10L și 20L.
Biodeck, primul brand românesc care oferă ambalaje prietenoase cu mediul, „care respectă ciclul de viață al naturii”, a prezentat produsele companiei care au la bază plante, cum ar fi amidonul de porumb sau trestia de zahar. La standul Biodeck au fost prezentate: pahare kraft, paie, capace pentru pahare, saci menajeri, pungi, farfurii, caserole, tacâmuri, pungi pentru caței și altele.
O altă companie din România, Arimex, a expus produsele companiei italiene Biobags: pungi fabricate exclusiv din amidon de cartof, imprimarea fiind realizată cu cerneală non-toxică, pe bază de plante.

Participanții-expozanți, despre ediția Pack Show 2019

Ing. Radu Croitoru, managerul Elettrograf, reprezentant pentru Collagraf, Power Adhesives și Steinel: „Pack Show 2019 a fost o ediție care s-a menținut la nivelurile anterioare ale expoziției. Iar echipa de la Euro Expo s-a descurcat foarte bine cu organizarea. În rest, au venit la standul nostru și specialiști și vizatatori care s-au interesat de produsele noastre. A existat interes pentru produsele și serviciile noastre”.
Adrian Curic, directorul general GSR Group, din Cluj: „Putem afirma că această ediție a târgului de packaging și-a menținut poziționarea deținută la edițiile precedente. A fost un târg similar celui din toamna trecută. Am discutat cu mai mulți clienți, am explicat vizitatorilor despre gama noastră de produse”.
Adrian Nicolae, director de vânzări la Eurodac Consulting: „A fost, în linii mari, la fel ca anul trecut. Am avut destui clienți care ne-au vizitat și s-au arătat interesați de produsele noastre. Personal, am reușit în două zile să completez fișele de client pentru mai mult de 50 de reprezentanți de companii”. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *