LOADING

Type to search

Davos, dincolo de conspirații: 25 de multinaționale se lansează în economia circulară

Ambalaj Business Eveniment Stiri Trend

Davos, dincolo de conspirații: 25 de multinaționale se lansează în economia circulară

Romulus Cristea ianuarie 27, 2019
Share

Multinaționalele realizează trecerea într-o nouă eră a ecologiei și se lansează în comerțul cu produse de larg consum livrate în recipiente reciclabile și returnabile.

Ce este însă notabil în această afacere din domeniul economiei circulare este faptul că ambalajele reciclabile sunt colectate, de la domiciliul consumatorului, tot de către comerciant. În toată această schemă, consumatorul plătește doar conținutul, ambalajul fiind proprietatea comerciantului sau a producătorului.
La Forumul Economic Mondial, de la Davos (Elveția), desfășurat la sfârșitul lunii ianuarie, a fost prezentat un nou site de comerț electronic denumit „Loop”.

Particularitatea acestuia constă în oferirea la vânzare doar a produselor prezentate în ambalaje reciclabile și returnabile. Site-ul a fost creat de TerraCycle, o companie specializată în reciclarea ambalajelor dificil de reciclat, în parteneriat cu multinaționalele: Procter & Gamble, Nestlé, PepsiCo, Unilever, Mars Petcare, The Clorox Company, The Body Shop, Coca-Cola European Partners, Mondelēz International, Danone, Jacobs Douwe Egberts, Lesieur, BIC, Beiersdorf, RB, People Against Dirty, Nature’s Path, Thousand Fell, Greenhouse, Grilliance, Burlap & Barrel Single Origin Spices, Reinberger Nut Butter, CoZie și Preserve.
Noul site va deveni operațional din primăvară, locuitorii metropolelor New York și Paris fiind primii beneficiari.
Reuniunea din acest an de la Davos a reunit peste 50 de șefi de state. Anual, la această întrunire sunt prezenți la dezbateri cei mai bogați și cei influenți oameni din lume.
Pentru derularea proiectului „Loop” mizează pe susținera Tesco și Carrefour. Gestionarea resurselor ar urma să fie realizată de SUEZ, iar serviciile de livrare și transport ar urma să fie asigurate de compania UPS. (Romulus Cristea)

https://loopstore.com/

Tags:

1 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *