LOADING

Type to search

De ce credeau unii că plasticul este greu de înlocuit? Barurile din SUA și Italia utilizează deja paiele din paste făinoase

Analiză Featured Stiri Trend

De ce credeau unii că plasticul este greu de înlocuit? Barurile din SUA și Italia utilizează deja paiele din paste făinoase

Romulus Cristea octombrie 21, 2019
Share

Barurile din Italia, dar și de pe Coasta de Vest a Statelor Unite s-au adaptat din mers legislației restrictive din domeniul mediului și cererii consumatorilor: au înlocuit paiele din plastic cu cele fabricate din paste făinoase.

Producătorii de materiale plastice, distribuitorii, dar și comercianții ar trebui să ia mult mai în serios toate schimbările majore, care au loc, în prezent, la nivel mondial în ceea ce privește comportamentul consumatorului și protecția mediului înconjurător.
În Uniunea Europeană, din 2021, comercializarea paielor din materiale plastice nu va mai fi permisă. Și din acest motiv, distribuitorii și comercianții din Italia oferă pentru băuturile servite în baruri și restaurante paie din paste făinoase. La fel s-a întâmplat și în altă zonă a lumii, pe Coasta de Vest a Statelor Unite: la barurile din Santa Monica și Malibu. Cockteilurile se sorb prin macaroană, prin pai fabricat din paste făinoase. În aceste orașe, autoritățile locale au interzis utilizarea paielor din plastic datorită îngrijorărilor privind poluarea accentuată a oceanului.
Deși paiul din material plastic creează aparența unui obiect mai puțin important datorită faptului că utilizarea acestuia face parte din cotidian, piața globală a paielor din plastic generează afaceri uriașe care depășesc cifra de 4 miliarde de euro (4,5 miliarde de dolari SUA), potrivit companiei de cercetare a pieței Zion. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *