LOADING

Type to search

DHL și Wingcopter testează livrarea coletelor cu drona, în Africa (video)

Ambalaj Stiri Tehnic Trend

DHL și Wingcopter testează livrarea coletelor cu drona, în Africa (video)

Romulus Cristea decembrie 6, 2018
Share

Compania de curierat internațional și logistică DHL a reușit să asigure livrarea de medicamente pe o insulă a lacului Victoria în doar 40 de minute.

După Amazon în Statele Unite ale Americii, DPD Group și CDiscount în Franța, trioul german format din specialiști în transport și logistică de la DHL, Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (prescurtat GIZ, care operează în serviciul ministerului federal german pentru cooperare economică și dezvoltare – BMZ) și fabricantul de drone Wingcopter au realizat o serie de teste concludente în Africa de Est.

Pe durata a trei luni, cele trei companii germane au testat posibilitatea de a livra medicamente în Ukerewe, o insulă de pe lacul Victoria, din Tanzania, potrivit unui comunicat Deutsche Post DHL Group. Rezultatul încercărilor: în 40 de minute au fost parcurși, în zbor, aproape 60 de kilometri, comparativ cu o durată de șase ore, cât ar fi durat livrarea dacă s-ar fi apelat la transportul clasic pe un drum de-a lungul litoralului, apoi pe un istm care realizează legătura pe sol cu insula. Lungimea traseului folosit în mod normal pentru livrări este de nu mai puțin de 240 de kilometri.
În prezent, Deutsche Post World Net este acționarul majoritar al DHL

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *