LOADING

Type to search

Folie fără aluminiu pentru ambalarea untului

Stiri

Folie fără aluminiu pentru ambalarea untului

Romulus Cristea iunie 20, 2018
Share

Producătorul german RKW de folie de ambalare a prezentat, la Expoziția de inovații în domeniul lactatelor de la Amsterdam (Dairy Innovation Summit 2018), folia- lm FPO destinată ambalării untului.

Noul tip de material, de tip poliole nă, are o serie de avan- taje evidente privind aspectul și senzația la atingere. Acesta imită hârtia și, datorită aspectului, te duce imediat cu gândul la originea artizanală și naturală a produselor lactate, precum untul sau alte brânzeturi. Materialul FPO este din gama polio- le nelor (produs de polimerizare din grupa maselor plastice), dar care înglobează în 50% din masa sa minerale naturale.

Filmul FPO este certi cat ca ind permis la contactul cu alimentele, în toată Europa și în Statele Unite ale Americii. Fără a avea în componența sa aluminiu, acesta este perfect pentru a crea o „barieră” la lumină, pentru oxigen sau vapo- rii de apă. În altă ordine de idei, notează revista de speciali- tate „Emballages Magazine”, lmul din FPO este rezistent la rupere, dar și la perforare, având practic aceiași parametri ca și un material combinat din polietilenă și hârtie. Compania germană a anunțat că, din punctul de vedere al protejării mediului, materialul de tip FPO este unul potrivit.

„Proporția ridicată de minerale din formula FPO permite reducerea utilizării la maximum a polimerilor. Tehnologia de fabricare a acestui material este mai puțin consumatoare de energie, dacă comparăm cu alte tipuri de ambalaje utilizate în domeniu. Luând în considerare cei doi factori enumerați ante- rior, materialul are un factor de impact redus asupra mediu- lui”, a explicat responsabilul comercial pentru Suedia (țară

în care se a ă centrul de dezvoltare al tehnologiilor pentru componente și folie FPO) al companiei RKW.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *