LOADING

Type to search

Green Alliance: E nevoie de intervenția guvernelor pentru producția mai multor bunuri reciclabile

Ambalaj Stiri studiu Trend

Green Alliance: E nevoie de intervenția guvernelor pentru producția mai multor bunuri reciclabile

Romulus Cristea noiembrie 29, 2018
Share

Un studiu realizat de britanici arată interesul sporit al consumatorilor pentru ambalaje ecologice și reciclabile.

Realizat în Marea Britanie, de Centrul pentru studiul materialelor, a energiei și a produselor industriale, în colaborare cu Grupul de reflexie asupra problemelor de mediu „Green Alliance”, raportul intitulat „La cererea publicului: de ce vor oamenii o economie eficientă a resurselor” concluzionează că marea majoritate a celor chestionați sunt în favoarea utilizării eficiente a resurselor.
Astfel, 87% din cei chestionați au răspuns că este important sau foarte important ca societatea în care trăim să utilizeze mult mai eficace resursele de care dispunem. Doar 0,4% au răspuns că nu ar fi nevoie de așa ceva sau nu se gândesc la astfel de probleme. Aproape două treimi (65%) au spus că sunt frustrați de faptul că produsele nu mai au o durată de utilizare lungă; trei sferturi (75%) din oameni au declarat că instituțiile guvernamentale ar trebui să intervină pentru ca întreprinderile să producă mai ales bunuri reciclabile și care să poată fi reparate pentru a fi reutilizate; 81% s-au exprimat în sensul că majoritatea companiilor de pe piață ar trebui să fie obligate să furnizeze servicii de service pentru reparații, întreținere și de eliminare de pe piață (la expirarea duratei de folosință) a produselor fabricate de ei.
Interesant este faptul că 89% din cei chestionați au declarat că toate ambalajele ar trebui fabricate doar din materiale reciclabile.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *