LOADING

Type to search

Industria plasticului pentru ambalaje continuă să-și mențină ritmul de creștere (video)

Ambalaj Analiză Stiri Trend

Industria plasticului pentru ambalaje continuă să-și mențină ritmul de creștere (video)

Romulus Cristea iunie 2, 2019
Share

Dezvoltarea economică a statelor susține cererea de materiale plastice pentru ambalaje, susțin specialiștii. Consumul continuă să rămână în creștere chiar dacă, din ce în ce mai multe state impun restricții din ce în ce mai dure pentru utilizarea și reciclarea acestui tip de material.

Producția de materiale plastice menține o creștere susținută în continuare, fie că ne referim la multitudinea de ambalaje produse și folosite în țările cu economii emergente, fie la cele mai sofisticate plastice utilizate în țările dezvoltate. În ciuda provocărilor de mediu și a reglementărilor tot mai dese, această industrie prosperă. În ultimul deceniu, creșterea din industria specifică a tins spre cifra de 5%, un procent deloc de neglijat raportat la volumele de producție vehiculate la nivel mondial.

De exemplu, În decurs de zece ani, producția globală de materiale plastice a crescut de la 245 de milioane de tone la 348 de milioane de tone în 2017, potrivit cifrelor publicate de Federația Europeană „PlasticsEurope”. Creșterea a fost de 3,9% în 2017 și 2018, mai mult sau mai puțin în intervalul de creștere medie anuală previzionată (variații ai mai existat, astfel creșterea a fost de 4% în 2016, 3,5% în 2015 etc.). Ca și în celelalte domenii ale industriei (industria cartonului ondulat, a hârtiei etc.), variațiile ritmului anual de creștere sunt sub influența creșterii sau descreșterii economiei Chinei, care este principalul jucător de pe piață. Astfel, dacă economia Chinei încetinește (ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani și ca continua cel puțin anul acesta) și creșterea producției și respectiv a cererii de materiale plastice încetinește. Deși există o încetinire, o creștere mai moderată a cererii, industria materialelor plastice va continua să crească și în perioada următorilor cinci ani, conform previziunilor companiilor de cercetare a pieței. (Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *