LOADING

Type to search

Metsä Board lansează un nou tip de carton fără plastic, cu barieră eco, pentru utilizatorii finali în zona food

Ambalaj Stiri

Metsä Board lansează un nou tip de carton fără plastic, cu barieră eco, pentru utilizatorii finali în zona food

Pack Romania septembrie 18, 2019
Share

Consumatorii şi brandurile pe plan mondial caută alternative sustenabile la ambalajele din plastic, iar posibilitatea de reciclare uşoară reprezintă un factor cheie. Pentru a satisface aceste nevoi, Metsä Board vine cu un nou tip de carton fără plastic, cu barieră eco ce poate fi reciclat în hârtie sau carton foarte uşor.

MetsäBoard Prime FBB EB prezintă o barieră de nivel mediu împotriva umezelii şi grăsimii, ceea ce îl face îndeosebi recomandabil pentru ambalarea şi servirea alimentelor. Mai mult, de vreme ce placa cu barieră eco nu conţine plastic, nu există nevoia de un proces în plus de separare a acestuia, făcând din reciclarea sa o procedură simplă şi eficientă din punct de vedere al costurilor.

“Ambalajul reprezintă o necesitate pentru distribuţia şi siguranţa alimentelor, dar şi pentru evitarea risipei alimentare. Ambalajul de carton din materiale regenerabile reprezintă soluţia sustenabilă, iar cu noile dezvoltări în materie de calităţi de barieră ale cartonului, acum putem oferi soluţii pentru un număr mai mare de aplicaţii. Noul nostru carton fără plastic, cu barieră eco vine cu foarte multe oportunităţi interesante pentru ambalarea şi livrarea alimentelor, dar şi pentru alte zone unde posibilităţile tip barieră sunt necesare”, spune Katja Tuomola, Business Development Manager, Metsä Board.

MetsäBoard Prime FBB EB este făcut din fibră proaspătă şi pură provenită din pădurile administrate sustenabil în nordul Europei. Este sigur pentru contactul direct cu alimentele şi nu  conţine agenţi optici OBA sau fluorochimicale. Este disponibil atât cu certificări PEFC şi FSC. Pe lângă faptul că este facil de reciclat, MetsäBoard Prime FBB EB este uşor, contribuind astfel la micşorarea amprentei de carbon de-a lungul întregului lanţ de distribuţie.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *