LOADING

Type to search

Nestle: Fond pentru soluții sustenabile de ambalare

Ambalaj Featured Stiri Trend

Nestle: Fond pentru soluții sustenabile de ambalare

Romulus Cristea februarie 24, 2020
Share

Concernul elvețian lansează un fond pentru investiții în start-up-uri care se concentrează pe dezvoltarea de soluții sustenabile de ambalare.

Inovația în domeniul ambalajelor, incluzând materialele noi, sistemele de reutilizare a recipientelor și soluțiile de reciclare, este una dintre provocările principale pentru un viitor fără deșeuri. Pe lângă cercetările proprii, realizate de Institutul Nestle de Științe al Ambalajelor, compania lansează un fond cu un capital de 250 de milioane de franci elvețieni (235 milioane de euro) pentru investiții în start-up-uri care se concentrează pe dezvoltarea de soluții sustenabile de ambalare, au precizat reprezentanții companiei.
Nestle a anunțat investiții de până la 2 miliarde de franci elvețieni (1,88 miliarde de euro) pentru a stimula trecerea la plastic reciclat în ambalajele destinate industriei alimentare și pentru a accelera dezvoltarea de soluții inovatoare și sustenabile pentru ambalaje.
Urmărind angajamentul asumat în 2018, de a produce și utiliza 100% ambalaje reciclabile sau reutilizabile până în 2025, Nestle va reduce cu o treime utilizarea de materiale plastice noi, lucrând împreună cu alți parteneri pentru promovarea principiilor economiei circulare și pentru curățarea deșeurilor de plastic din oceane, lacuri și râuri, notează Bursa.ro.
Calitatea și siguranța alimentară sunt esențiale, iar ambalajele au un rol crucial în asigurarea acestui aspect. Majoritatea acestor materiale plastice sunt dificil de reciclat, ceea ce duce la o ofertă limitată de materiale plastice reciclate care să respecte standardele de siguranță alimentară. Pentru a crea o piață funcțională, Nestle se angajează să utilizeze până la 2 milioane de tone de materiale plastice reciclate de calitate alimentară și să aloce peste 1,5 miliarde de franci elvețieni (1,41 miliarde de euro) pentru a susține costurile suplimentare generate de această inițiativă. (Romulus Cristea)

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *