LOADING

Type to search

„Re-leaf Paper” pentru sacoșele de cumpărături

Ambalaj Featured Stiri Trend

„Re-leaf Paper” pentru sacoșele de cumpărături

Romulus Cristea martie 2, 2020
Share

Hârtia utilizată în Fabrica De Ambalaje Exonia pentru producția pungilor este fabricată din materii prime reciclate sau deține Certificat FSC.

„În ceea ce privește intenția de utilizare a materialului inovativ ‘Re-leaf Paper’ fabricat în Ucraina, intenționăm să îl folosim la confecționarea atât a sacoșelor pentru cumpărături, cât și a altor multe tipuri de ambalaje industriale: coli de împachetat echipamente, saci pentru cărbuni, pungi pentru piese etc. Toate acestea generează consumuri mari de materie prima organică provenită din masa lemnoasă, motiv pentru care ne dorim sa aducem această alternativă care este deopotrivă mai prietenoasă cu mediul dar și mai economică”, a afirmat Tiberiu Stoian, potrivit Agerpres.
Într-o primă etapă, fabrica va utiliza aproximativ 130 de tone de hârtie lunar, însă capacitatea de procesare a liniei tehnologice poate atinge 300 de tone, capacitate pe care estimează că o va avea spre finele anului.
Din aceste cantități, în funcție și de răspunsul pieței, producătorul apreciază că un procent de aproximativ 10-15% ar putea fi reprezentat de noul tip de hârtie ‘Re-leaf Paper’ fabricată din frunze.
Hârtia utilizată în Fabrica De Ambalaje Exonia pentru producția pungilor este fabricată din materii prime reciclate sau deține Certificat FSC prin care se atestă că nu provine din păduri virgine sau arii protejate, ci exclusiv din plantații forestiere destinate exploatării industriale.
Proiectul este în derulare la fabrica de hârtie din Zhytomyr unde se lucrează la ameliorarea produsului și optimizarea costurilor de fabricație. O tonă de celuloză pură necesită prelucrarea a două tone de frunze căzute. O tonă de celuloză va costa 450 dolari, în timp ce aceeași celuloză obținută din lemn costă cel puțin 650 dolari.(Romulus Cristea)

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *