LOADING

Type to search

Stora Enso a deschis cea mai mare fabrică europeană de materiale biocompozite pe bază de lemn

Stiri

Stora Enso a deschis cea mai mare fabrică europeană de materiale biocompozite pe bază de lemn

Cristian Faur iunie 22, 2018
Share

Producătorul nordic de hârtie şi carton a făcut o mişcare strategică şi a lansat cea mai mare facilitate de producţie de pe continent, una care are la bază procesarea fibrei de lemn transformată în materiale biocompozite la Halmstad, în sud-vestul Suediei.

Mişcarea face parte din planul organizaţiei de a apela tot mai des la astfel de materiale, lucru ce ar trebui să ducă într-un final la un Stora Enso care lucrează doar cu materiale regenerabile. Investiţia iniţială este de circa 12 milioane euro şi plasează compania pe post de lider în bioeconomie care are capacitatea de a veni cu alternative la plastic care sunt inovatoare şi sustenabile, spune într-un comunicat de presă Stora Enso.

Materialul biocompozit pantentat DuraSense poate reduce consumul de plastic cu până la 60 procente şi îl poate înlocui în aceeaşi proporţie cu fibră de lemn reutilizabilă. Aplicaţiile acestei materii prime sunt nenumărate, de la consum de masă la industrial, mobilă, unelte, scule, transport, jucării sau instrumente de bucătărie. Combinaţia de fibră naturală de lemn, polimeri şi aditivi oferă flexibilitatea plasticului şi aplicabilitatea lemnului.

“Materialele biocompozite reprezintă încă un pas în drumul spre renunţarea la materialele prime fosile. Există un potenţial enorm pentru aceste materiale reciclabile, de aceea suntem foarte entuziasmaţi să deschidem această fabrică de materiale biocompozite pe bază de fibre lemnoase”, a declarat Karl-Henrik Sundstrom, CEO Stora Enso.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *