LOADING

Type to search

Ziua europeană a pungii de hârtie (video)

Ambalaj Eveniment Stiri Trend Uncategorized

Ziua europeană a pungii de hârtie (video)

Romulus Cristea octombrie 25, 2018
Share

Dacă Statele Unite ale Americii au, de mai mulți ani, o zi națională dedicată pungii de hârtie, statele Europei nu vor să fie mai prejos. Acest eveniment se va organiza, anual, în luna octombrie.

Ziua europeană a pungii de hârtie a fost inițiată prin intermediul platformei online „The Paper Bag”, gestionată de organizațiile profesionale ale producătorilor europeni de hârtie kraft, grupate în federațiile CEPI Eurokraft și Eurosac.

Cele două organizații intenționează să sensibilizeze consumatorii de necesitatea utilizării sacilor și pungilor din hârtie pentru a contracara poluarea uriașă cu mase plastice.
Pentru prima oară, Ziua europeană a pungii de hârtie a fost sărbătorită în acest an, în data de 18 octombrie. Evenimentul „a fost organizat cu mare fast de fabricantul de ambalaje Smurfit Kappa, din Sanguesa (Spania)”, notează publicația specializată Graphiline. Uzina a donat guvernului toată materia primă (hârtie) necesară pentru producția a 130.000 de pungi din hârtie. Întreaga cantitate de pungi a fost apoi distribuită magazinelor regionale.
Potrivit portalului „The Paper Bag” (creată anul trecut), anual, doar o cantitate infimă reprezentând mai puțin de 1% din pungile fabricate în întreaga lume, din material plastic ajung să fie reciclate.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *